Lenivý obed ? Vyskúšajte cestoviny s pistáciovým pestom

Cestoviny patria k jedlám, ktorých sa jednoducho nedá prejesť. Ak práve premýšľate nad chutným a rýchlym obedom, ktorý zvládne aj začiatočník v kuchyni, cestoviny s pistáciovým pestom sú výbornou voľbou. Stačí vám len niekoľko surovín a za pár minút je obed na stole. Cestoviny a kvalitný olivový olej má doma väčšinou každý. A pistáciové pesto spraví z jednoduchej kombinácie chuťový zážitok.

Budete potrebovať:

  • 1 balenie cestovín cca 400 g
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL pistáciové pesto
  • parmezán
  • zopár pistácií
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  1. Ak ste veľmi hladní, vodu si nechajte zovrieť v rýchlovarnej kanvici. Na balenie cestovín budete potrebovať cca 3-4 l vody. Vodu v hrnci poriadne osoľte, aby sa cestoviny nezlepili.
  2. Nasypte cestoviny do vriacej vody a premiešajte, aby sa oddelili. Nechajte ich variť podľa času uvedeného na balení.
  3. Uvarené cestoviny sceďte ale trochu vody z nich si nechajte bokom cca 2 dcl. Na panvici si na oleji osmažte roztlačený cesnak. Cestoviny s týmto základom zamiešajte pridajte bohatú dávku pistáciového pesta podľa chuti a dobre premiešajte, aby boli rovnomerne v peste obalené.
  4. Cestoviny môžete krásne naservírovať pomocou „pinzety“ na cestoviny.
  5. Na vrch nastrúhajte parmezán, okoreňte a osoľte podľa chuti, prípadne dozdobte nasekanými pistáciami.

Dobrú chuť 🙂

Tip:

Recept si môžete zmeniť podľa vlastnej chuti. Pistáciové pesto je vynikajúcim základom, ktorým môžete ochutiť napríklad aj kuracie mäso či ho použiť ako základ do smotanovej či syrovej omáčky na cestoviny. Cestoviny môžete spestriť aj akokoľvek zeleninou, ako je napríklad cuketa, ideálne nakrájaná alebo nastrúhaná na tenké rezance, mladý špenát či zrelé avokádo nakrájané na plátky.

Ak práve nemáte doma pistáciové pesto v chladničke, môžete si ho za pár minút vyrobiť. Pistácie cca 200 g, olivový olej, soľ, čierne korenie, čerstvú bazalku a nastrúhaný parmezán dáme do mixéra s nožmi a mixujeme až kým nevznikne takmer hladká hmota. Ak celé pesto nespotrebujete hneď, v chladničke vám vydrží aj mesiac.

Máte nejaké tipy na recepty s pistáciovým pestom? Budeme radi, keď sa o ne s nami podelíte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.